El CAC reclama a Netflix més produccions en català

El conseller Daniel Sirera considera que el consell envaeix competències que no són seves mentre no investiga la manca de pluralitat als mitjans de la CCMA
Imatge promocional de la plataforma Netflix
Imatge promocional de la plataforma Netflix

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha elaborat un informe en el qual recrimina a la plataforma de continguts audiovisuals Netflix que ofereixi una quantitat molt baixa de produccions europees i catalanes. Segons l’informe del CAC, i depenent de la fórmula utilitzada per calcular-ho, el catàleg de pel·lícules i sèries europees oscil·la entre el 17,3% i el 22,2% de la seva oferta total. A més, considera “quasi nul·la” la presència en aquest catàleg d’obres en llengua catalana.

Els autors de l’informe situen la proporció de pel·lícules i sèries en versió original, doblades o subtitulades en català en un 0,5% del seu conjunt. L’estudi està basat en les obres que oferia Netflix en l’àmbit territorial català el passat 10 de febrer, que estava format per 2.295 pel·lícules i 1.217 sèries.

El Ple del CAC està format per quatre membres, tres dels quals van donar per bo aquest informe. El conseller Daniel Sirera, però, va formular un vot particular en el qual considera que “resulta sorprenent  que el consell utilitzi recursos públics per analitzar una plataforma com Netflix que, ni està gestionada per la Generalitat, ni emet en règim de concessió o habilitació concedida per ella, ni tampoc realitza emissions específiques per Catalunya”.

Sirera, que va ser elegit membre del CAC a proposta del Partit Popular, lamenta que aquest ens faci aquest tipus d’informes mentre es nega reiteradament a elaborar-ne sobre la pluralitat ideològica dels tertulians que intervenen als programes de TV3 i Catalunya Ràdio. Fa uns dies, el CAC va difondre un informe sobre la pluralitat dels mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en el que entenia que la pluralitat no era l’equilibri entre les diferents ideologies dels col·laboradors i entrevistats pels seus mitjans de comunicació sinó la quantitat d’entitats que hi apareixen.

L’acord del CAC criticant la poca presència d’obres en català a Netflix arriba poc després que la plataforma Disney Plus anunciés que incorporarà el català en el seu catàleg de pel·lícules i sèries. De tota manera, aquesta plataforma, que va arribar a Espanya el passat 24 de març, no ha fixat encara cap calendari per concretar aquest anunci.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides