Sanitat eliminarà les franges horàries quan la desescalada entri en la fase 2

El ministeri estudia al mateix temps augmentar l'aforament en la restauració i les activitats culturals
La gent gran sí que tindrà franja horària

El Ministeri de Sanitat preveu eliminar les franges horàries de sortides per fer passejos o esport en la fase 2 de la desescalada però les mantindrà per a col·lectius vulnerables, com la gent gran. Així ho ha insinuat el ministre Salvador Illa a preguntes del PNB al Congrés i ho ha confirmat el director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, durant la roda de premsa d'aquest dijous.

Simón ha dit que la mesura es concretarà en una ordre ministerial i que possiblement siguin les CCAA o els ajuntaments els que defineixin en quins horaris s'han de fer. "Són decisions més complicades del que sembla", ha dit Simón.

D'altra banda, Simon també ha reconegut que està estudiant l'ampliació de l'aforament en els bars, restaurants i hotels a l'interior del local (estava fixada en un terç), així com en els espais culturals, com biblioteques i museus.

En la compareixença, Simón ha assenyalat que les imatges de les platges de Barcelona amb ciutadans que no complien les normes establertes, que ha lamentat, no influiran en la decisió sobre si passarà la capital catalana o no a la fase 1. "No ens deixem portar ni per imatges, ni comentaris, ni pressions de cap mena. Només qüestions tècniques", ha assegurat.

Sanitat ja treballa a accelerar l'entrada a la 'nova normalitat' després de comprovar que la circulació del coronavirus és realment petita a Espanya en aquests moments.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides