Sánchez s’assegura l’estat d’alarma gràcies a CS i el PNB, però sense ERC

Esquerra Republicana ha advertit el president del govern espanyol que s'està acabant "l'esperit de la investidura"
Rufián passa per davant de Sánchez, avui al Congrés

Cada cop amb més escassetat de vots, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, tira endavant la pròrroga de l'estat d'alarma, la cinquena ja, però pel camí s'ha esquerdat el bloc de forces que el van fer president. Els vots del PNB han permès a Sánchez salvar la pròrroga, juntament amb els vots de Ciutadans, que ja s'havien anunciat ahir. A canvi del suport del grup d'Inés Arrimadas, l'estat d'alarma s'allarga només 15 dies, fins al 7 de juny, i no cinc setmanes, fins al final de la desescalada, com volia l'executiu.

Esquerra hi ha votat en contra, com fa dues setmanes, i ha lamentat que el govern de Sánchez hagi "escollit la dreta" en comptes de la majoria progressista i d'esquerres de la investidura, segons ha dit el portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, que ha advertit que això pot portar conseqüències: "Ens estem carregant, potser sense remei, l'esperit de la investidura, que era dic de contenció per al feixisme".En la rèplica, responent a les crítiques de Rufián sobre la inclinació dretana del govern en la tria dels socis, el president Sánchez ha recordat al republicà que el seu partit també ha escollit una formació de dretes a Catalunya per formar govern.

JxCat també ha votat en contra de la pròrroga. La seva portaveu, Laura Borràs, ha replicat Sánchez dient-li que els votants de JxCat estan "més a l'esquerra" que els del PSC. "Revisi les seves polítiques", ha dit Borràs, que ha retret que Sánchez aposta per "zero diàleg" i "zero empatia". Segons la diputada, Sánchez és "pura aparença" de progressisme quan, tot i la magnitud de la crisi i la seva minsa majoria parlamentària, no ha intentat "aglutinar sensibilitats". Borràs l'ha acusat d'haver pretès "colar un Covid 155".

El PP i Vox també han votat en contra d'aquest estat d'alarma que ha plantejat el govern del PSOE i Unides Podem, que tampoc ha tingut el suport de la CUP.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides