Sense ‘pla b’ per si Nissan tanca

La Generalitat diu que "fins al dia 28 no hi ha res decidit" i els treballadors denuncien frau de llei
Nissan podria tancar la planta de Zona Franca a Barcelona

Ni el tenen ni el volen, almenys de moment. El Govern català descarta un 'pla b' per si Nissan decideix finalment tancar la planta de la Zona Franca a Barcelona. Diu el conseller de Treball, Chakir el Homrani, que un 'pla b' els "debilitaria". I s'agafa a la idea que encara hi ha temps per revertir la situació: "Fins al dia 28 no hi ha res decidit".

Hores després que un diari japonès anunciés que la multinacional Nissan tancarà la fàbrica de la Zona Franca, la Generalitat i els representants dels treballadors s'han reunit. El resultat de la trobada ha estat no donar la batalla per perduda, res més.

El comitè d'empresa ha aprofitat la trobada per denunciar davant del conseller que Nissan ha "incorregut en un frau de llei i una flagrant vulneració del dret de vaga" en aplicar un ERTO en veure que la producció es veia afectada per l'èxit de la mobilització obrera iniciada en el centre de Montcada i Reixac. Entenen que el coronavirus res o poc hi té a veure.

El conseller ha donat, indirectament, la raó als treballadors quan, en roda de premsa telemàtica ha afirmat que els ERTO es concedeixen per causa de força major vinculada a la Covid-19, "i no per altres motius".

Tant el comitè d'empresa com la Generalitat han manifestat la importància de remar en la mateixa direcció. Es tracta de fer un front comú per aconseguir la continuïtat industrial de Nissan a Catalunya i a Espanya, han dit.

El conseller ha posat xifres a l'activitat de Nissan a Catalunya: "dona feina directa a 4.200 persones, però indirectament el seu efecte sobre l'ocupació supera les 20.000 persones", ha dit. Altres fonts consideren que l'impacte arribaria a les 25.000 persones si es compten els sectors de proveïdors i serveis.

Tant els representants dels treballadors com la Generalitat mantenen que Nissan no s'ha manifestat oficialment sobre la Zona Franca. En un comunicat, la multinacional ha titllat "d'especulació" la informació sobre el tancament de la fàbrica catalana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides