La dada diària de morts supera les 200 i la de casos, els 500

Catalunya concentra el 60% de les darreres defuncions associades a la Covid-19 notificades a Espanya i presenta dades "una mica estranyes", segons Fernando Simón
Malalt de coronavirus

L'increment diari dels casos confirmats de la Covid-19 i de les defuncions associades a aquesta malaltia ha continuat aquest dijous, i s'ha superat el llindar dels 500 nous positius i de les 200 defuncions.

Espanya suma 229.540 casos confirmats per proves PCR després del darrer increment de 506, superior als de 373, 426 i 449 dels anteriors informes publicats pel Ministeri de Sanitat aquesta setmana.

Les defuncions, 27.321 en total, s'han incrementat en 217 les darreres 24 hores. La xifra diària havia pujat de 123 a 176 i a 184 durant aquesta setmana, segons les dades oficials.

330 noves hospitalitzacions pugen el total des de l'inici de la pandèmia a 124.225, un increment menor que les 412 d'aquest dimecres i les 513 d'aquest dimarts. Els ingressos en unitats de cures intensives (UCI) acumulats són 11.464, dels quals 29 corresponen a les darreres 24 hores, un increment inferior al de 65 d'aquest dimecres.

Catalunya concentra 195 dels darrers 506 nous casos confirmats, de lluny el territori espanyol que més en presenta, i en totalitza 55.482 des de l'inici de la pandèmia. També suma 14 dels 29 darrers ingressos en UCI, però 38 de les noves 330 hospitalitzacions.

La xifra catalana de morts puja fins a 5.823 després d'un increment de 131, que representa un 60% del total espanyol de 217 registrat aquest dijous.

Sobre el destacat increment de la xifra de morts catalana, el coordinador del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha considerat "complicat" associar-lo amb "res" fins que puguin valorar l'origen de la xifra, ja que creu que poden haver hagut "problemes de notificació". En aquest sentit, ha considerat "una mica estranyes" les dades comunicades les darreres hores per Catalunya comparades amb les del dies anteriors, i ha indicat que estan treballant amb la Generalitat per aclarir si són casos nous o vells. "Pràcticament totes les CCAA mostren una evolució molt coherent", ha afegit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides