L’atur suma quasi 300.000 noves persones a l’abril arran de la pandèmia del coronavirus

Catalunya és la comunitat autònoma que registra més nous aturats
Treballadora d'una empresa

El mes d’abril l’atur s’ha vist incrementat en 282.891 noves persones respecte el mes anterior, i ja són 3,89 milions la xifra d’espanyols que es troben sense feina actualment. Segons el Ministeri de Treball, l’impacte de la crisi sanitària de la Covid-19 va començar a incidir en l’atur de forma notable a partir del 13 de març i, amb especial intensitat, durant la Setmana Santa. Tanmateix, també assenyala que les darrers setmanes d’abril l’atur ha “moderat el seu creixement”. D’altra banda, el nombre de contractes registrats al mes d’abril ascendeix a 673.149 treballadors, dels quals 59.042 són de caràcter indefinit.

El sector més afectat per l’atur és el de serveis, on les persones sense treball han augmentat en gairebé 220.000 (8,76%) i les comunitats autònomes que registren més nous aturats són Catalunya (50.763), Madrid (41.263) i la Comunitat Valenciana (38.115).

Pel que fa al nombre d’afiliats a la Seguretat Social, el mes d’abril tanca amb 49.074 afiliats menys, xifra que contrasta amb el retrocés de gairebé 900.000 afiliats que es va produir el mes de març.  Per altra banda, la mitja d’afiliats a la Seguretat Social el mes d’abril es va situar en més de 18.458.667 espanyols, fet que representa un descens de gairebé 548.093 ocupats respecte a la mitjana de març. Cal destacar que no es produïa una pèrdua d’afiliats a l’abril respecte el març des de 2009.

El Ministeri de Seguretat Social també assenyala que del total d’afiliats el 30 d’abril, 3.386.785 estaven protegits per una situació de suspensió total o parcial per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides