Tots al carrer, ordenats per franges

5 torns de les 6 del matí a les 11 de la nit per evitar aglomeracions i per anar desconfinant
Fer esport a l'aire lliure

Aquest dissabte les mesures de confinament es relaxen una mica més, amb noves possibilitats de sortir de casa per airejar-se, passejar i, sobretot, fer esport. El govern espanyol finalment ha organitzat el dia en 5 franges horàries per evitar que a les ciutats i poblacions amb més de 5.000 habitants hi hagi aglomeracions al carrer, 211 municipis en total a Catalunya.

La primera franja és de les 6 a les 10 del matí, i la podran aprofitar les persones adultes que vulguin sortir per fer esport a l'aire lliure de manera individual per espais naturals i zones verdes. També les persones d'entre 14 i 70 anys per passejar-se, soles o acompanyades d'algú amb qui convisquin, en principi només fins a 1 quilòmetre de distància del domicili.

La següent franja és entre les 10 i les 12, i està pensada per a la gent gran de més de 70 anys i persones dependents que hagin d'anar acompanyats d'un cuidador, i també fins a 1 quilòmetre de distància.

La següent franja, la més ampla, és de les 12 del migdia a les 7 del vespre, i està pensada per als nens fins als 14 anys i els seus pares o acompanyants, que durant aquesta setmana han pogut sortir entre 9 i 21.

La franja més curta, entre les 7 i les 8 del vespre, i igual que de les 10 a les 12, és per a les persones dependents i més grans de 70 anys, en les mateixes condicions.

De les 8 del vespre fins a les 11 de la nit torna a ser dedicada als adults que vulguin sortir a fer esport a l'aire lliure o passejar, en les mateixes condicions que en la franja de 6 a 10 del matí.

En les localitats de menys de 5.000 habitants, que a Catalunya són 736, no s'aplicaran aquestes franges i no hi haurà limitació horària, perquè es considera que no hi ha risc d'acumulació de persones al carrer.
 

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari