Andorra no participa en l’assaig clínic d’Oriol Mitjà contra el coronavirus

Problemes amb les assegurances impedeixen de moment la col·laboració en l'estudi sobre la hidroxicloroquina
Oriol Mitjà, durant la presentació de l'assaig, en presència de la
Oriol Mitjà, durant la presentació de l'assaig, en presència de la consellera de Salut, Alba Vergés

L'assaig clínic per frenar els contagis del coronavirus promogut per la Generalitat de Catalunya i encapçalat pel doctor Oriol Mitjà, especialista en malalties infeccioses i assessor del president Quim Torra, no comptarà amb la participació de voluntaris andorrans.

Segons ha publicat el Diari d'Andorra aquest cap de setmana, a partir de les paraules d'un dels investigadors que participa en l'assaig, Marc Corbacho, els professionals sanitaris andorrans es van topar amb dificultats amb les assegurances.

Corbacho explica que van trobar problemes perquè l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) aprovés la col·laboració d'Andorra per les dificultats que presentava la cobertura als residents d'un país estranger. El mateix escull es van trobar pel que fa a l'assegurança contractada per fer l'estudi, afegeix.

A més, aquesta informació assenyala com a factor que ha deixat Andorra fora de l'assaig el fet que l'interès dels ciutadans per ser voluntaris ha excedit el que s'esperaven i ja s'ha superat el nombre de voluntaris necessari. Fa una setmana, Mitjà, que també ha assessorat el govern d'Andorra en la crisi del coronavirus, encara demanava més voluntaris.

El mateix diari recull declaracions del ministre andorrà de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha manifestat que ignora si es pot reactivar la col·laboració andorrana en l'estudi. "Hem posat la col·laboració en pausa a l'espera de buscar un conveni que ens permeti tirar-ho endavant", ha explicat Corbacho.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari