Torra pagarà a la sanitat privada més de 43.000€ per cada malalt de COVID-19 que ingressi a l’UCI

L’abonament que efectuarà l’executiu català no farà distincions en funció del temps que hi hagi estat el pacient
Augmenta la pressió hospitalària a Catalunya

El govern de la Generalitat pagarà a la sanitat privada més de 43.000 euros per cada pacient de coronavirus que ingressi en una Unitat de Cures Intensives (UCI), segons informa la Cadena Ser. El pagament que efectuarà l’executiu liderat per Quim Torra és superior al cost estimat que té per la patronal catalana el tractament diari a les UCI: uns 1.000 euros.

Catalunya, d’aquesta manera, esdevé la primera comunitat autònoma en pagar pels serveis a la sanitat privada, però ho farà abonant 43.000 euros per cada malalt que sigui intervingut a la UCI i independentment del temps que s’hi hagi estat.

Pels pacients menys greus, els centres privats seran recompensats amb 2.500 euros per hospitalitzacions inferiors als tres dies, i 5.000 pels que hi estiguin quatre o més dies. A més, el govern català pagarà 93 euros per cada test PCR que dugui a terme la sanitat privada. Tant la sanitat privada com la Generalitat han calculat que l’estança mitja a la UCI és de 21 dies i han assegurat que els preus pactats són raonables.

El director general de l’Associació Catalana d’Entitats de Salut, Lluís Monset, ha assenyalat que “el tractament són poc més de 1.000 euros al dia, que sembla un preu molt alt, però efectivament té aquests costos i, per tant, ens semblen adequats”.

Tot i això, al final de la pandèmia es farà una auditoria per reajustar els costos, tenint en compte que només s’obligarà als centres hospitalaris privats a retornar els diners si aquests darrers han obtingut un benefici massa elevat. Si la factura és més elevada, serà l’executiu català qui n’aboni la diferència, però si és la privada qui n’obté beneficis, es retornaran només si aquests superen el que és raonable.

Aquesta notícia arriba poques hores després que Quim Torra afirmés, després de la reunió dels presidents autonòmics amb el president del govern central, Pedro Sánchez, que aquesta crisi sociosanitària “l’ha de pagar l’Estat” i que assenyalés que els 14.000 milions d'euros per les autonomies anunciats per l’executiu central “no és un extra de liquiditat, sinó el que ja estava previst al model de finançament”.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides