La Generalitat vol 3 anys i mig de presó per a dos detinguts pels aldarulls post-sentència de l’1-O

La Fiscalia sol·licita 9 anys de presó i una multa de 7.200 euros
Aldarulls a Girona

La Generalitat ha demanat 3 anys i mig de presó per dos detinguts a Girona durant els aldarulls posteriors a la publicació de la coneguda com a sentència del procés. Per la seva part, la Fiscalia ha sol·licitat penes de 9 anys de presó i multes de 7.200 euros. Se'ls acusa per desordres públics, atemptat a l’agent de l’autoritat, danys i lesions greus.

Segons els escrits de l’acusació, aquests dos joves van participar a les protestes que van tenir lloc a la plaça de Sant Pere de Girona la matinada del 17 d’octubre de 2019, i van llançar pedres contra una furgoneta dels Mossos d’Esquadra. El Ministeri Públic, a més, apunta que els manifestants “van llançar pedres de grans dimensions, rodaments metàl·lics, llambordes, ampolles de vidre, claus angleses, pilotes de golf, petards i pintura”, fet que “va motivar la intervenció de les forces de seguretat cap a dos quarts de dotze de la matinada”.

L’acusació pública, ha més, ha demanat l’expulsió dels dos joves un cop complertes dues terceres parts de les penes i ha emmarcat els disturbis en les mobilitzacions promogudes per “diferents organitzacions de seguidors i simpatitzants amb la causa que tenia com a objectiu la proclamació d’una República independent a Catalunya”.

El grup de suport als detinguts afirma que tant la Fiscalia com la Generalitat han “sobredimensionat” els fets i que demanen unes penes “elevadíssimes i injustificades”. Subratllen, d’altra banda, que els dos joves s’han negat en reiterades ocasions d'haver participat en els disturbis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides