La Generalitat vol 3 anys i mig de presó per a dos detinguts pels aldarulls post-sentència de l’1-O

La Fiscalia sol·licita 9 anys de presó i una multa de 7.200 euros
Aldarulls a Girona

La Generalitat ha demanat 3 anys i mig de presó per dos detinguts a Girona durant els aldarulls posteriors a la publicació de la coneguda com a sentència del procés. Per la seva part, la Fiscalia ha sol·licitat penes de 9 anys de presó i multes de 7.200 euros. Se'ls acusa per desordres públics, atemptat a l’agent de l’autoritat, danys i lesions greus.

Segons els escrits de l’acusació, aquests dos joves van participar a les protestes que van tenir lloc a la plaça de Sant Pere de Girona la matinada del 17 d’octubre de 2019, i van llançar pedres contra una furgoneta dels Mossos d’Esquadra. El Ministeri Públic, a més, apunta que els manifestants “van llançar pedres de grans dimensions, rodaments metàl·lics, llambordes, ampolles de vidre, claus angleses, pilotes de golf, petards i pintura”, fet que “va motivar la intervenció de les forces de seguretat cap a dos quarts de dotze de la matinada”.

L’acusació pública, ha més, ha demanat l’expulsió dels dos joves un cop complertes dues terceres parts de les penes i ha emmarcat els disturbis en les mobilitzacions promogudes per “diferents organitzacions de seguidors i simpatitzants amb la causa que tenia com a objectiu la proclamació d’una República independent a Catalunya”.

El grup de suport als detinguts afirma que tant la Fiscalia com la Generalitat han “sobredimensionat” els fets i que demanen unes penes “elevadíssimes i injustificades”. Subratllen, d’altra banda, que els dos joves s’han negat en reiterades ocasions d'haver participat en els disturbis.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari