El Ministeri de Sanitat activa un telèfon de suport psicològic per la Covid-19

El servei amb tres números de telèfon diferenciats va dirigit a familiars de malalts o morts, professionals en la gestió de la pandèmia i població en general
Coronavirus

El Ministeri de Sanitat i el Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs (COP) d'Espanya han posat en marxa un telèfon d'atenció psicològica per a donar suport assistencial a les persones amb dificultats derivades de la Covid-19.

Aquest servei telefònic ha començat aquest dimarts a prestar assistència i la seva finalitat és desenvolupar un sistema de suport i primera atenció psicològica, orientat al maneig de l'estrès i situacions de malestar derivats de les diferents realitats que està generant aquesta pandèmia.

Aquesta modalitat de prestació assistencial es realitza a través de tres números de telèfon diferenciats, dirigits a grups poblacionals concrets:
– El 91 700 79 89 per a familiars de persones malaltes o mortes a conseqüència del coronavirus.
– El 91 700 79 90 per a professionals amb intervenció directa en la gestió de la pandèmia com a sanitaris, Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat o Policia Local, entre altres.
– El 91 700 79 88 per a la població en general amb dificultats derivades de l'estat d'alerta.

L'horari d'atenció és des de les 09.00 fins a les 20.00 hores, cada dia de la setmana.

Servei d'atenció professionalitzat
Aquest servei telefònic d'atenció psicològica està atès per psicòlegs i psicòlogues amb experiència i coneixement en les diferents àrees d'atenció. Seguirà un protocol comú d'assistència amb plena garantia de confidencialitat professional.

Els telèfons de suport psicològic compten amb un centre de coordinació, integrat per un equip d'experts, liderat per la catedràtica de Psicologia Clínica de la Universitat Complutense de Madrid, María Paz García Vera.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides