Sanitat estudia el trasllat de pacients a comunitats amb menys saturació

Ho ha confirmat el ministre Illa, mentre la consellera Vergés diu que Catalunya no pensa en aquesta idea
Alba Vergés amb Salvador Illa

Sanitat estudia traslladar pacients amb coronavirus a altres comunitats autònomes davant la saturació de les UCIs per l'emergència sanitària. Ho ha confirmat el ministre, Salvador Illa. Explica que és una possibilitat que es té en compte, però que de moment, només hi ha hagut traspàs de material d'unes comunitats amb menys necessitats a les que tenen una situació més crítica, i no de pacients. "Es farà allò que sigui més convenient pel pacient", ha dit Illa.

La consellera de Salut, per la seva banda, assegura que a Catalunya no s'està pensant en aquesta possibilitat. Alba Vergés reconeix, però, que el sistema està absolutament tensionat. "El que em consta de les informacions és que tothom està molt tensionat. Tant de bo poguéssim incorporar pacients", ha dit al respecte la consellera Vergés.

Una altra opció que estudia el Ministeri de Sanitat és la de contractar metges d'altres països per atendre els contagiats de Covid-19. Aquests metges, que s'han ofert per venir a Espanya, se sumarien als estudiants que es van quedar sense plaça al MIR i als professionals jubilats que s'han activat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides