Qui ha sortit en defensa de les retallades d’Artur Mas i Boi Ruiz, a més de TV3 i Catalunya Ràdio?

Boi Ruiz, ex-conseller de Salut
Boi Ruiz, ex-conseller de Salut

Xavier Sala i Martín. L’economista ha replicat una piulada de l’ex-president de la Generalitat José Montilla en la qual mostrava una gràfica del diari Expansion on es veia l’abast de les retallades del pressupost de la Generalitat en l’àmbit sanitari practicades pel govern presidit per Artur Mas i on Boi Ruiz era conseller de Salut. Sala Martín ha escrit que “Fa dies que dic que culpar les retallades de la pandèmia del Covid-19 és una tonteria. Però Vostès fa dies que ho fan. L’únic que els demano és que, si volen fer-ho, com a mínim facin-ho bé i assumeixin les responsabilitats que els correspon, que no són poques”. Per defensar aquesta afirmació, adjunta la web de la Generalitat on apareix l’historial dels seus pressupostos. El seu argument és que el darrer govern presidit per José Montilla no va executar tot el pressupost previst i que quan van arribar Mas i Ruiz van basar la seva actuació en el pressupost executat i no en el previst. L'enllaç que inclou en el seu tuit no porta a cap web on es pugui trobar fàcilment aquestes dades i ell no les detalla enlloc. D’altra banda, les retallades del tàndem Mas-Ruiz no van ser només l’any que van arribar al govern de la Generalitat sinó que també es van produir en els anys successius.

El professor d’Economia de la Universitat de Colúmbia, que té la doble nacionalitat catalana i dels Estats Units i que forma part del Col·lectiu Wilson, que promou l’autodeterminació de Catalunya, s’ha sumat així a la rentada de la imatge de Boi Ruiz que han fet aquesta setmana els mitjans de comunicació de la Generalitat. Els programes Catalunya Nit, de Catalunya Ràdio, i Planta Baixa, de TV3, el van entrevistar amb poques hores de diferència perquè donés la seva visió sobre la pandèmia del coronavirus. Laura Rosel li va preguntar, al Catalunya Nit, si és partidari d’un confinament més dur a Catalunya com demana el president de la Generalitat, Quim Torra. Ruiz es va limitar a dir que sí i la periodista no li va demanar en què havia de consistir aquest confinament més contundent. “Boi Ruiz: Sóc partidari d’un confinament més dur”, va titular el portal de Catalunya Ràdio la seva intervenció. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides