Catalunya ha demanat per primer cop ajuda a l’exèrcit pel coronavirus

Demana que la Unitat Militar d'Emergències desinfecti un centre tutelar de menors a Badalona
Efectius de l'UME

La Generalitat ha demanat per primera vegada, a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA), la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per desinfectar un centre tutelat de menors a Badalona on s'han detectat casos de coronavirus.

Segons han informat fonts pròximes a les actuacions, el centre afectat és la residència La Dida, de Badalona, que acull més de vint menors desemparats o en risc d'exclusió social.

Fins ara, el Govern s'havia mostrat reticent a demanar l'ajuda de l'Exèrcit a la crisi pel coronavirus. Inicialment, el passat 18 de març, el conseller Miquel Buch va ser contundent –"a Catalunya no ho necessitem", va dir-, encara que amb el pas dels dies, l'Executiu va ser modulant la seva postura, fins que el passat dimecres el titular d'Interior va admetre: "Si ho necessitem, ja li direm".

En termes similars s'ha mostrat avui l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, quan li han preguntat els periodistes. Tot i que Igualada és una de les ciutats més castigades pel coronavirus, Castells ha respost que no ho contemplava.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides