Catalunya ha demanat per primer cop ajuda a l’exèrcit pel coronavirus

Demana que la Unitat Militar d'Emergències desinfecti un centre tutelar de menors a Badalona
Efectius de l'UME

La Generalitat ha demanat per primera vegada, a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA), la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per desinfectar un centre tutelat de menors a Badalona on s'han detectat casos de coronavirus.

Segons han informat fonts pròximes a les actuacions, el centre afectat és la residència La Dida, de Badalona, que acull més de vint menors desemparats o en risc d'exclusió social.

Fins ara, el Govern s'havia mostrat reticent a demanar l'ajuda de l'Exèrcit a la crisi pel coronavirus. Inicialment, el passat 18 de març, el conseller Miquel Buch va ser contundent –"a Catalunya no ho necessitem", va dir-, encara que amb el pas dels dies, l'Executiu va ser modulant la seva postura, fins que el passat dimecres el titular d'Interior va admetre: "Si ho necessitem, ja li direm".

En termes similars s'ha mostrat avui l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, quan li han preguntat els periodistes. Tot i que Igualada és una de les ciutats més castigades pel coronavirus, Castells ha respost que no ho contemplava.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari