El govern central prorroga el confinament de la Conca d’Òdena quinze dies més

L’executiu restringeix la sortida de persones als municipis afectats però desatén algunes de les mesures exigides pel govern català
Confinament d'Igualada i la Conca d'Òdena

El govern central ha aprovat el confinament dels municipis afectats de la Conca d'Òdena pel brot de coronavirus (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena) durant quinze dies més i la restricció pel que fa a l’entrada i sortida de persones d’aquestes localitats amb l’objectiu d’evitar una major propagació del coronavirus en altres zones de Catalunya.

Els primers quinze dies de confinament van ser decretats pel govern de la Generalitat el passat 12 de març, però l’entrada en vigor de l’estat d’alarma va comportar que fos el govern central l’autoritat competent en determinar si calia allargar el confinament i la restricció de moviments o no. La portaveu de l’executiu català, Meritxell Budó, assenyalava ahir que el govern català havia aprovat una resolució tenint en compte tots els elements per passar a una nova fase a la Conca d’Òdena i exigia al govern central que validés les mesures que demanaven ja que, segons ella, “qui millor coneix la realitat de la Conca d’Òdena és el govern de la Generalitat”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va informar ahir que 71 persones havien mort per coronavirus a la Catalunya Central, de les quals 43 eren a la Conca d’Òdena. El govern de la Generalitat demanava mesures més dràstiques com ara que només poguessin sortir de les seves llars les persones que formen part dels serveis essencials.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides