Salut xifra en 310 les morts de Covid-19 a les residències d’avis catalanes

La principal patronal de residències d'avis ja s'ha queixat de la manca d'equips de protecció
El coronavirus castiga les residències de gent gran

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat aquest dijous al matí que són 150 les persones que han mort per coronavirus a Catalunya que vivien en residències de gent gran. A la tarda, la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha detallat que ja hi ha 310 persones infectades en aquest tipus de centres. A Catalunya hi ha 64.093 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades. Els afectats resideixen en 94 de les residències catalanes. 

Salut espera rebre els pròxims dies un total de 200.000 tests ràpids i Vergés ha avançat que treballadors i interns en residències seran la segona prioritat, per darrere del personal sanitari.

La principal patronal de residències d'avis i coordinadores de familiars ja s'han queixat de la manca d'equips de protecció i demanen celeritat a les administracions.

Per ara, des del Govern aposten per "apuntalar" les residències, és a dir, per traslladar-hi recursos materials i humans si fa falta, en comptes de traslladar pacients. El protocol estableix que aquests siguin tractats dins la residència sempre que l'equipament ho permeti per qüestions d'espai.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides