La Marea Blanca surt en defensa dels CAP en la crisi pel coronavirus

La plataforma reivindica el paper fonamental de l’atenció primària per detectar els símptomes de la malaltia per frenar la pandèmia
La Marea Blanca vol potenciar la funció dels centres d'atenció prim
La Marea Blanca vol potenciar la funció dels centres d'atenció primària davant la pandèmia

La Marea Blanca de Catalunya ha difós un comunicat en el qual reivindica “el paper fonamental de l’atenció primària per la detecció dels símptomes i la malaltia a fi d’evitar l’expansió de la pandèmia” de coronavirus. Aquesta plataforma unitària de defensa de la salut pública a Catalunya es pregunta si “volen les autoritats transmetre la idea a la població que l’atenció primària no és suficientment important ni té rellevància en situacions de crisi?”.

Marea Blanca considera que “existeix informació esbiaixada sobre què està succeint mentre es passa de puntetes sobre el que està passant realment, sobretot als centres d’atenció primària, ometent-se, tal vegada intencionadament, la situació en aquest nivell d’atenció”. I afegeix que “no obstant això, els i les professionals dels centres sanitaris envien informació de les limitacions i dificultats que estan afrontant, gairebé en silenci, alguns, o en crides de demanda d’ajuda urgent”.

Recorda que “l’atenció primària és la porta d’entrada a la sanitat pública. És la més propera a les persones, és la sanitat de proximitat, la que detecta la malaltia i la que realitza el seguiment” i que s’estan tancant centres d’atenció primària (CAP) perquè hi treballen sanitaris contagiats. “Així doncs, la falta de material de protecció i de recursos humans a causa de les baixes i els aïllaments pel contagi, impliquen que no s’està donant resposta ni tècnica ni política a fi de millorar aquesta situació”, denuncia la Marea Blanca que, a més, afirma que aquesta problemàtica “s’afegeix a la dificultat de tenir protocols contínuament canviants o contradictoris pel que fa a l’abordatge sanitari de la crisi en aquesta pandèmia, sense una direcció real i coordinada de les ‘autoritats’ polítiques”.

Per aquests motius, la plataforma reclama les autoritats sanitàries que “incrementin les plantilles dels centres amb els recursos humans necessaris, amb el criteri per la  mateixa feina-mateixes condicions laborals i que es dotin els centres d’atenció primària amb els recursos materials i de protecció suficients perquè les treballadores puguin afrontar aquesta pandèmia, utilitzant aquest recurs sanitari com el primer nivell d’atenció i cribratge, ara en risc de col·lapsar per falta de recursos materials i per les decisions polítiques erràtiques”.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides