S’allarga i amplia el confinament d’Igualada i la Conca d’Òdena

Salut assegura que les dades demostren que s'havia de posar en marxa el tancament de la zona
Confinament d'Igualada i la Conca d'Òdena

El confinament d'Igualada i la conca d'Òdena seguirà vigent. Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la compareixença telemàtica davant dels grups parlamentaris.

El tancament d'aquesta zona és vigent des del dijous 12 de març a la nit, perquè s'hi va detectar un brot. En un principi, la previsió és que durés dues setmanes, tot i que les autoritats locals ja comptaven que es podria allargar.

Vergés ha insistit en la compareixença que cal el "confinament total" arreu de l'Estat, limitant al màxim l'activitat, per tal d'evitar més contagis.

La consellera ha indicat que aquesta setmana ja es nota la "tensió real" al sistema sanitari, i ha informat que ja hi ha hospitals amb un 100% de les unitats de cures intensives (UCI) amb malalts de coronavirus.

En aquest sentit, ha apuntat que entre el 15% i el 20% dels pacients que són a l'UCI tenen entre 20 i 50 anys, dada que per a la consellera ha de servir perquè es prengui consciència que aquest virus no només afecta la gent gran.

La consellera de Salut ha apuntat que abans de divendres arribaran a Catalunya 50.000 unitats dels tests ràpids per saber qui està infectat amb la malaltia, i que n'arribaran dues tongades de 100.000. Una de les prioritats és que aquests tests es puguin aplicar als sanitaris que estan exposats al risc, i també al personal de les residències, una de les prioritats de l'executiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides