Múrcia desafia el govern central i ordena el tancament de tota activitat econòmica no essencial

López Miras s’adhereix a les tesis de Torra d’un major confinament però, a diferència del president català, les posa en pràctica
Coronavirus

El president de la Regió de Múrcia, el popular Fernando López Miras, va ordenar ahir el tancament de tota activitat econòmica no essencial (transport de mercaderies, farmàcies, alimentació, energètiques, gasolineres, asseguradores, bancs, correus, sector primari i mitjans de comunicació) per evitar una major propagació del coronavirus. Segons l'agència EFE, López Miras va afirmar ahir en una roda de premsa posterior a la reunió extraordinària del Consell de Govern que “prefereix patir un desgast econòmic abans que la pèrdua de vides humanes”.

El líder de l’executiu d’aquesta comunitat autònoma ha afirmat també que el seu govern té informes de salut pública que apel·len al tancament de tota activitat no essencial i ha recordat que "l’estat d’alarma no ha suspès a les autonomies ni ha derogat la llei de salut pública regional".

D’aquesta manera, el president murcià s’afegeix a les tesis de Quim Torra d’un major confinament però, a diferència del president català, López Miras les posa en pràctica trencant l’actuació coordinada entre els comunitats autònomes i el govern central. No obstant això, en la conferència de presidents autonòmics d'ahir en la què el president del govern central, Pedro Sánchez, va explicar que demanaria al Congrés dels Diputats una pròrroga de 15 dies per allargar l'estat d'alarma, altres líders autonòmics com el socialista valencià Ximo Puig van demanar accelerar l'efectivitat del confinament. 

El Ministeri de Sanitat ha advertit al govern murcià que una mesura d’aquestes característiques només pot donar-la el propi ministeri ja que és l’autoritat competent. “El govern central segueix en tot moment les recomanacions de la OMS i reitera que ha adoptat les mesures més dràstiques d’Europa i de les més estrictes a nivell mundial per vèncer al coronavirus”, ha explicat el Ministeri capitanejat per Salvador Illa. D’altra banda, l’executiu central ha estès la mà a les administracions públiques per la unitat d’acció, la coordinació i la cooperació.

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari