La primera infermera infectada a Igualada acusa Salut de mentir

Diu que no va assistir al dinar a on, segons la conselleria, va iniciar-se el brot que afecta la zona
El secretari de Salut Pública, Joan Guix, i la consellera, Alba Vergés

La igualadina que van detectar com a primer pacient del brot a Igualada, una infermera de l'Hospital d'Igualada, ha demanat una rectificació a la conselleria de Salut per la informació difosa aquest divendres al migdia, que la vinculava amb un dinar celebrat entre professionals de l'Hospital d'Igualada i a on hauria començat tot, una informació que segons la infermera és "falsa".

Aquest matí, el secretari de Salut Pública del govern català, Joan Guix, ha situat en un dinar de més de 80 persones el passat 28 de febrer, on hi va assistir personal mèdic de l'Hospital d'Igualada i una persona prèviament infectada pel coronavirus, com l'inici del brot que afecta diferents municipis de l'Anoia (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena) i que des de fa una setmana romanen confinats per evitar una major propagació de la pandèmia.

La infermera, que no vol que se la identifiqui, ha desmentit que ella assistís a l'esmentat dinar com diu Salut: "S'ha especula que jo vaig assistir a aquell dinar, però aquesta afirmació és falsa".

La infermera, que va ser detectada el dia 9 de març, indica també que va ser contagiada "per una font desconeguda", i confirma que ni ella ni cap membre de la seva família ha viatjat a Itàlia, "tal com s'ha difós en diferents mitjans de comunicació".

Sobre la seva actuació com a professional sanitària, remarca que "en el primer moment que vaig tenir símptomes de malaltia vaig anar al CAP. Allà no van sospitar que pogués tenir COVID-19 ni se'm va fer cap prova en aquell moment. Al CAP em van donar la baixa i no vaig tornar a treballar fins que no vaig tenir l'alta mèdica. Crec que en tot moment vaig actuar correctament i no crec correctes les difamacions que circulen sobre alguna actuació imprudent per la meva part".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides