Els ERTO registrats a Catalunya ja afecten més de 27.000 treballadors

Només aquest dimecres s'han anunciat 154 Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació més
Coronavirus

El nombre d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) presentats per empreses catalanes a conseqüència del coronavirus s'ha continuat enfilant en les darreres hores i ha pujat en 154, concretament fins als 360, amb 27.651 treballadors afectats, 3.314 més que ahir, segons dades del Departament de Treball actualitzades aquest dimecres.

Per demarcacions, a Barcelona és on s'han presentat la majoria 224 expedients per a 25.976 treballadors; a la de Tarragona 49 expedients per a 783 persones; a la de Girona 39 expedients per a 589 treballadors i a la de Lleida 48 per a 303 persones.

Les dades són dels ERTO ja registrat a Treball, malgrat que algunes empreses han anunciat plans i encara no els han presentat oficialment.

La situació d'Igualada

La zona confinada d'Igualada i els municipis veïns -Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena-, ha demanat al Departament de Treball de la Generalitat que aclareixi la situació laboral en què es troben les persones confinades a la conca d'Òdena. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha exigit instruccions clares en aquest aspecte, ja que els treballadors infectats i aïllats tenen assegurada la baixa per incapacitat laboral temporal, però no els confinats.

A la conca d'Òdena hi ha uns 16.000 treballadors i uns 4.000 autònoms, per això Castells demana "que s'autoritzi que aquests treballadors tinguin accés a la baixa, que siguin respectats els seus drets".

Castells ha reconegut que ja els consta que està havent-hi ERTO en empreses de la zona confinada. En aquest sentit, ha demanat "retroactivitat per a la Conca d'Òdena, que estem confinats des de dijous. Que l'Estat reconsideri posar un annex al Reial Decret perquè les empreses de la Conca d'Òdena puguin afegir-se als ERTOs de manera retroactiva. Si no, estarem en estat de debilitat per a les nostres empreses".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides