Espanya suma 11.178 positius i 491 morts amb coronavirus

Fernando Simón preveu reprendre les proves de detecció a casos lleus quan hagin enllestit millores logístiques en dos o tres dies
Fernando Simón
Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha informat aquest dimarts que la pandèmia del coronavirus suma a Espanya 11.178 casos, 1394 dels quals a Catalunya. 491 persones amb Covid-19 han mort -18 a Catalunya- i 593 es troben en cures intensives, segons l'actualització de dades que ofereix el govern d'Espanya durant la compareixença diària dels responsables tècnics dels ministeris més directament implicats en la lluita contra el coronavirus. S'han registrat 1.028 altes.

Preguntat per la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de generalitzar les proves a tota persona sospitosa de poder donar positiu, Simón ha respost que fins aquest dilluns es realitzaven les proves "a tots els que mostren simptomatologia", però ha afegit que, amb els casos greus com a prioritat, han ajornat proves per poder disposar d'una logística "més eficient".

El responsable d'Emergències, en aquest sentit, ha indicat que ara no s'estan realitzant proves sobre casos lleus, però que preveuen reprendre-les en dos o tres dies quan hagin implementat els canvis logístics. "Seguirem sense problemes les recomanacions de l'OMS", ha afirmat Simón.

Així mateix, ha volgut aclarir que prenen decisions en la mesura que poden garantir-ne l'aplicació, ja que en cas contrari assegura que poden ser decisions "contraproduents". El seu objectiu, ha assenyalat, és que les mesures que volen implementar tinguin "l'impacte que desitgem". Simón, a més, ha recordat que la lluita contra el Covid-19 "és la tasca de tots" i que cal "mantenir la tensió", ja que "això tot just acaba de començar".

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.