Espanya totalitza 8.744 casos i 297 morts amb coronavirus

Fernando Simón crida als ciutadans a "mantenir la tensió" durant tot el període de quarentena i a no malbaratar l'esforç
Fernando Simón i els altres responsables tècnics dels ministeris que
Fernando Simón i els altres responsables tècnics dels ministeris que encapçalen la lluita contra el coronavirus

Els responsables tècnics dels ministeris més directament implicats en la lluita contra el coronavirus han comparegut en una roda de premsa aquest dilluns per informar sobre les novetats de la pandèmia a Espanya i les mesures adoptades.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha informat que Espanya suma 297 morts amb coronavirus, vuit dels quals a Catalunya, i 8.744 positius, dels quals 4.665 corresponen a la Comunitat de Madrid i 715, a Catalunya. Hi ha un miler de casos més que aquest diumenge. 521 persones han rebut l'alta.

Simón ha alertat que després d'uns dies de quarantena creixerà la incomoditat de les persones tancades a casa i per això ha cridat als ciutadans a "mantenir la tensió" i a no malbaratar l'esforç fet.

"Si apliquem les mesures que s'estan proposant i seguim a peu de la lletra les propostes de distanciament social que s'han fet, és molt molt probable que l'impacte [de les mesures] sigui ràpid i dràstic. Això vol dir que l'impacte pot ser des d'avui, si ho fem bé, però sí que és cert que no observarem aquest impacte en les dades fins d'aquí a tres o quatre dies com a mínim", ha indicat sobre un escenari optimista. L'escenari "pessimista", ha afegit, és que l'ascens de la corba es mantingui "almenys 10 dies pujant, amb un nombre important de cas en el dia cim".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides