Comença a Catalunya un assaig clínic per tractar el coronavirus

Buscarà que els positius no puguin transmetre el virus i que els contactes no l'arribin a desenvolupar
Coronavirus

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquest dilluns començarà a Catalunya un assaig clínic per tractar el coronavirus. Segons ha explicat al FAQs de TV3, és el primer assaig que es fa i servirà tant per a positius com per a contactes.

En el cas dels positius, se'ls donarà un antiretroviral per baixar la càrrega vírica i que, per tant, deixin de transmetre el virus, mentre que en el cas dels contactes el que es buscarà és que no puguin arribar a desenvolupar el covid-19. Segons ha informat, es tindran dades dels resultats d'aquí a 21 dies. "Pot ser un canvi important", ha celebrat la consellera.

L'assaig el lidera el Departament de Salut, l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i Oriol Mitjà, metge investigador de malalties infeccioses i salut global de l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Mitjà és optimista: "Pensem que la probabilitat de què sigui eficaç és alta. Tindrà un impacte immediat sobre aquelles persones que rebin el tractament perquè deixaran d'esdevenir infeccioses o desenvolupar la malaltia".

L'especialista en malalties infeccioses assegura que els metges comencen a conèixer el virus perquè fa tres mesos que s'està estudiant: Ha explicat que coneixen "la dinàmica de transmissió, com s'infecten les persones i quin és l'efecte de les mesures de control".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides