José Antich va rebre 484.000 euros de la XAL el primer semestre del 2019

La nova direcció de la Xarxa torna a activar la web de la transparència i posa al descobert les subvencions
El director de 'El Nacional', José Antich, en una intervención en TV
El director de 'El Nacional', José Antich, en una intervención en TV3

El grup mediàtic Les Notícies de Catalunya va rebre 484.000 euros de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) el primer semestre del 2019. Aquesta dada ha quedat al descobert després que la nova direcció de la XAL tornés a publicar a la web de la transparència les dades dels contractes fets per aquesta entitat, activitat que estava aturada des de feia mesos.

El nou conseller delegat de la XAL, Lluís Garriga, es va trobar, quan va arribar al càrrec el mes d’octubre passat que la web de la transparència no havia publicat cap dada corresponent a l’any 2019. Fa uns dies apareixien en aquesta web els contractes realitzats durant els dos primers trimestres del 2019. Les Notícies de Catalunya, el grup mediàtic que presideix José Antich i que concentra les seves activitats en el portal digital El Nacional, va obtenir enormes ingressos en aquest període. Garriga va substituir Francesc Pena, home de confiança de CDC primer i després del PDECat i JxCat.

L’1 de gener del 2019, el grup d’Antich va firmar un contracte per valor de 75.000 euros per publicar a El Nacional informacions esportives elaborades pels periodistes de la XAL. Aquesta secció rebia el nom d’El Planter, i també apareixia als mitjans esportius El Mundo Deportivo i Sport. La durada del contracte era de set mesos.

El primer dia del 2019 –dia curiós per signar contractes– la XAL i Les Notícies de Catalunya en van signar un altre que va suposar per al grup periodístic l’ingrés de 220.000 euros. Tenia una durada més curta –de sis mesos– i recompensava les seves aportacions al portal de la XAL en el període previ a les eleccions municipals del mes de maig. 

El tercer contracte va arribar tres mesos més tard. Estava valorat en 189.000 euros, tenia una durada de prop de quatre mesos i venia identificat amb el misteriós títol de “La rehistòria”. No hi ha constància de quina activitat es va realitzar amb aquests diners. 

EL TRIANGLE ja ha informat que, el novembre del 2018, l’empresa d’Antich va ingressar 120.125 euros per la realització d’Observant el segle XXI. La seva durada va ser de quatre mesos, i a Internet només hi ha constància d’un vídeo que coincideixi amb aquest nom: una entrevista del periodista Iu Forn a la també periodista Imma Lucas el 31 de desembre del 2019 i presentada amb el títol de Comunicació política. El 7 de març el vídeo tenia 19 visites. 

L’ingrés més gran que ha fet Les Notícies de Catalunya procedent de la XAL dirigida per Francesc Pena van ser els 241.000 euros cobrats el 2017 corresponents a unes “Càpsules gastronòmiques”, de les quals sí que hi ha constància a El Nacional

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.