Coronavirus: Salut parla de 2.152 casos a tot Espanya i eleva a 50 els morts

Les autoritats sanitaries estimen que durarà entre dos i quatre mesos
Coronavirus

El ministeri de Salut xifra ja en 2.152 els casos de coronavirus a tot Espanya i el nombre de morts s'eleva a 50. La comunitat més afectada continua essent Madrid, que manté els 1.024 casos, seguida del País Basc, amb 225 i La Rioja amb 185. Catalunya, ja suma 181 casos (20 dels quals en estat greu) i 4 morts. La xifra d'altes d'afectats es manté en 138 a tot l'estat espanyol.

El responsable del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha indicat que les mesures adoptades fins al moment tindran el seu impacte en uns 10 dies, només per començar a frenar el contagi, però la transmissió i la fi no arribarà, en el millor dels casos, fins d'aquí a 1,5 o 2 mesos o entre 3 i 4 si les coses no van tan bé.

Simón ha explicat això per conscienciar la ciutadania i les institucions sanitàries perquè no s'abaixi la guàrdia en cap moment. Especialment en els focus de més risc, però també en les comunitats que no es troben en una situació tan complicada. Això sí, Simón deixa clar que és més que possible que s'adoptin més mesures per contenir la Covid-19.

Totes les mirades estan posades a Madrid, que en aquest moment concentra la meitat dels casos de coronavirus, un miler d'un total de 2002. També el dels morts, 31 dels 47 morts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides