Almenys un mort en una explosió en una empresa química de Barcelona

Protecció Civil activa el Plaseqcat en fase d'emergència
Explosió en una empresa química a Barcelona

Una persona ha mort aquest dimarts a la tarda en una explosió a la indústria de productes químics Proquibasa, ubicada al polígon Montsolís de la Verneda de Barcelona. D'altra banda, almenys sis persones estan ferides. Tanmateix, els bombers de l'Ajuntament han descartat que hi hagi cap risc químic per als veïns. Tot i això, Protecció Civil ha activat el Plaseqcat en fase d'emergència.

La causa de l'explosió ha sigut l'esclat d'un dels dipòsits de l'empresa, segons Antonio Cabeza, cap d'unitat dels Bombers de Barcelona. La persona morta ha rebut l'impacte directe d'un tros de runa causada per l'explosió. Es tracta d'una persona que no treballava a Proquibasa, sinó en una empresa del costat.

Segons ha explicat Cabeza, el dipòsit que ha esclatat era un d'aire on s'estaven fent "proves de sobrepressió". L'empresa ha assegurat al cap d'unitat dels bombers que fa dos mesos havien fet les mateixes proves en altres dipòsits i que havien sortit bé. Aquesta vegada, però, "alguna cosa ha fallat", ha dit Cabeza.

Un cop fetes les primeres actuacions d'emergència, i malgrat que no descarten que hi hagi més ferits, els bombers consideren la situació sota control, encara que l'operatiu es pot allargar durant uns dies per acabar de donar seguretat a la zona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides