El monument franquista de Tortosa “té els dies comptats”

La consellera de Justícia diu que treballen perquè no hi hagi cap impediment per retirar-lo del mig del riu
Monumento franquista en Tortosa
Monumento franquista en Tortosa

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha afirmat que el govern de la Generalitat està treballant per concretar qui és el propietari del monument franquista que hi ha al mig de riu Ebre a Tortosa per retirar-lo. Capella ha apuntat, en declaracions a l'ACN, que la nova llei de memòria històrica catalana determinarà la propietat del monument i "mirarem que quedi ben lligat, des del punt de vista legal i que efectivament no hi hagi possibilitats d'impedir que el monument sigui retirat del mig del riu".

Ester Capella ha afirmat que "el monument no podrà estar en mig de la ciutat. Tenim la memòria tècnica descriptiva, ens cal determinar el pressupost i els instruments necessaris per treure del riu Ebre el monument. La titular de Justícia ja afegit que el monument no pot estar "normalitzat" i que "reflecteix una simbologia que no és tolerable en i una societat democràtica".

Capella assegura que "també estem preparant la llei de memòria catalana, que preveu de qui és obligació i qui ha de vetllar perquè això no es perpetuï en altres llocs". La consellera ha reblat que el monument franquista de Tortosa "té els dies comptats".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides