El ple rebutja el pressupost del Parlament

S'ajorna el ple al 5 de febrer enmig de la confrontació entre JxCat i ERC per l'escó de Torra
Ple del Parlament

El ple del Parlament de Catalunya ha rebutjat els pressupostos de la cambra, que havien pactat Junts per Catalunya amb el PP i Ciutadans i incloïen un increment dels sous d'un 1,75%. Es tracta del primer cop que la cambra catalana els rebutja des del restabliment de la institució després de la dictadura franquista.

El rebuig ha estat rotund: cap vot a favor, 82 abstencions, 16 vots en contra i 4 vots no emesos per diputats presents. En el resultat ha estat clau la negativa dels diputats de Junts per Catalunya a participar, com a protesta pel fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha perdut la possibilitat de fer-ho perquè ha estat inhabilitat i la Mesa del Parlament ha optat per obeir les resolucions de la Junta Electoral i el Tribunal Suprem.

El PP, per boca del diputat Santi Rodríguez, que ha recordat que els pressupostos se solien aprovar "per assentiment", ha anunciat que no donaria suport a la proposta de pressupostos i ho ha justificat al·ludint al "desacord" entre els socis de govern, JxCat i ERC, als quals ha retret que ni han demanat d'intervenir per defensar els pressupostos. "No compliquin a la resta de la cambra, no compliquin a la resta de la societat amb els problemes entre independentistes", ha dit.

El president del Parlament, Roger Torrent, en anunciar el resultat de la votació sobre els pressupostos de la cambra, ha afirmat que "hauria d'haver-se pogut comptabilitzar el vot que ha estat segrestat per la Junta Electoral", en referència al de Torra. El portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, ha manifestat la seva discrepància per aquesta afirmació i ha indicat que l'escó de Torra està sota els efectes d'una resolució judicial.

PP i Cs, d'altra banda, han carregat contra el Síndic de Greuges per la manca de renovació de la institució, per la inclinació a l'independentisme que li atribueixen, i pel fet d'haver estat esquitxat en el sumari del cas del 3%. Totes dues forces han demanat que els seus comptes es votessin per separat. Els pressupostos del Síndic també han estat rebutjats. En canvi, el ple ha aprovat els pressupostos del Consell de Garanties Estatutàries i de la Sindicatura de Comptes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides