Pérez de los Cobos afirma que el major Trapero “estava posant bastons a la roda”

El coronel de la Guàrdia Civil assegura que hi va haver obstruccionisme per part dels Mossos l'1-O
Diego Pérez de los Cobos

El coronel de la Guàrdia Civil i coordinador dels diferents cossos policials que havien d'impedir la celebració del referèndum independentista de l'1-O, Diego Pérez de los Cobos, ha afirmat que "si hagués tingut comandament sobre els Mossos d'Esquadra, la meva primera decisió hauria estat apartar al major (Josep Lluís) Trapero, que estava posant pals a la roda". Aquesta declaració l'ha fet Pérez de los Cobos a l'Audiència Nacional on s'està jutjant l'anterior cúpula dels Mossos d'Esquadra pel seu paper durant els dies àlgids del procés independentista.

Pérez de los Cobos ha afirmat que durant els dies previs a la consulta i en les reunions que van fer de coordinació la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Mossos "teníem la confiança que els Mossos anaven a actuar per a evitar el referèndum… No sé si tot el possible. Vàrem tenir una desconfiança que va anar creixent per l'actitud de Trapero en aquestes reunions. No obstant això, mai vàrem pensar que s'arribaria al nivell d'inacció de l'1 d'Octubre".

El coronal de la Guàrdia Civil ha arribat a afirmar que per part del cos de la policia de la Generalitat "no va haver-hi col·laboració per cap lloc. Va haver-hi passivitat generalitzada i en alguns casos obstruccionisme". I sobre el dispositiu presentat pel major Trapero per evitar la votació assegura que "els binomis són un element més d'un criteri d'actuació inadequat, un nom d'agents insuficients i el fet pervers que es va filtrar als convocants", i que "en aquest moment aporto la meva opinió al que manifesta el fiscal superior. Li dic a Trapero que amb aquest dispositiu no es pot impedir el referèndum i que no sembla l'idoni, que hauria de modificar-se", per reblar que "era un pla en el qual en cap costat apareixia l'expressió d'impedir el referèndum, que era el que demanava la Fiscalia".

El qui va ser el coordinador de l'operatiu policial durant el l'1-O també ha denunciat que "es produeix la sorpresa que el dia 30 apareixen filtrades algunes de les pautes d'aquest pla" donant a entendre que els independentistes tenien informació de l'operatiu policial per impedir la votació de l'1-O amb l'objectiu de poder burlar l'actuació dels cossos policials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides