La Fiscalia manté, de moment, l’acusació per rebel·lió contra Trapero, Soler i Puig

El Fiscal Rubira diu que no s'està jutjant el cos dels Mossos d'Esquadra
El fiscal Miguel Ángel Carballo
El fiscal Miguel Ángel Carballo

La Fiscalia ha decidit mantenir, de moment, l'acusació per rebel·lió contra el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, l'exsecretari general d'Interior, Cèsar Puig, i l'exdirector dels Mossos, Pere Soler.

El fiscal Miguel Ángel Carballo ha afirmat que és "conscient" de la sentència del Tribunal Suprem que va descartar el delicte de rebel·lió contra els líders independentistes però que ara no és el moment processal oportú de modificar les conclusions". Carballo ha afegit que "lògicament, en el moment oportú es valorarà i considerarà la conveniència de calibrar la qualificació jurídica sobre els fets".

El també fiscal Pedro Rubira ha afirmat que "no és la nostra intenció jutjar als Mossos d'Esquadra com a institut armat", per afegir que "es tracta de l'incompliment d'una normativa donada pel poder judicial. S'ha incomplert circulars de la Fiscalia i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, resolucions del Tribunal Constitucional… Això és el que es jutjarà, no una altra cosa".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides