Petició urgent de Junqueras al Suprem per evitar la inhabilitació com a eurodiputat

L'exvicepresident planteja una mesura cautelaríssima contra l'acord de la JEC
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

Oriol Junqueras ha plantejat d'urgència un recurs davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem contra l'acord amb què la Junta Electoral Central ha anul·lat el seu mandat com a eurodiputat.

Es tracta d'una mesura cautelaríssima, una petició excepcional que el Suprem ha de resoldre en un termini de 48 hores amb què l'advocat del dirigent d'ERC pretén evitar l'aplicació de la inhabilitació durant l'estudi del recurs.

La sala penal del Suprem, que va condemnar Junqueras a 13 anys de presó com a culpable de sedició i malversació, encara no s'ha pronunciat sobre si l'exvicepresident gaudeix d'immunitat com a diputat al Parlament Europeu.

Segons la JEC, que esgrimeix l'article 6.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), es tracta d'un cas d'intel·ligibilitat sobrevinguda.

El Parlament Europeu, per la seva part, ha reconegut oficialment Junqueras com a eurodiputat, però el dirigent d'ERC depèn de la decisió del Suprem per prendre possessió de l'acta.

Aquest dimarts, d'altra banda, el grup dels Verds/Aliança Lliure Europea a l'Eurocambra ha triat Junqueras com a vicepresident primer. L’exvicepresident de la Generalitat, a més, liderarà el subgrup de l’Aliança Lliure Europea (ALE).

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari