JxCat, PSC i Cs aparten Esquerra Republicana de l’alcaldia de Montgat

El socialista Andreu Absil substitueix la republicana Rosa Funtané en triomfar la moció de censura
Rosa Funtané, alcaldessa fins avui de Montgat

, Esquerra Republicana ja no governa l'ajuntament de Montgat. Avui, JxCat, el PSC, Cs i Som Montgat han fet prosperar la moció de censura que van presentar a començament de mes i han situat com a nou alcalde de la població del Maresme el socialista Andreu Absil, que succeeix la republicana Rosa Funtané.

L'alcaldessa  sortint, la republicana Funtané, ha qualificat la moció que uneix independentistes i constitucionalistes, com un "pacte de la vergonya".

A banda del grup republicà, En Comú Podem i Montgat ICV ha sigut les úniques formacions que s'han oposat a la proposta de censura.

Els partits favorables a la moció han arribat a un acord perquè l'alcaldia sigui compartida. Absil ocuparà el càrrec durant els dos primers anys, mentre que Mercè Marín, cap de llista al consistori per JxCat, prendrà el relleu en l'últim període de la legislatura.

L'acord va arribar després de setmanes de negociacions i malgrat que la direcció comarcal de JxCat avisés, en el moment que es va presentar la moció, que expedientaria els tres regidors del partit que la promovien. Finalment, però, el partit de Carles Puigdemont no ha desautoritzat el pacte de la moció de censura, almenys de moment.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari