Els condemnats pel procés busquen feina per sortir de la presó

El reglament penitenciari permet que els presos pugui contribuir amb una feina a la reinserció social
Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

Alguns dels condemnats pel Tribunal Suprem en el judici pel procés independentista estan buscant feina per poder sortir algunes hores de la presó. La setmana que ve les juntes de tractament de les presons han de proposar si els hi donen el segon o el tercer grau, segons avança TV3.

El reglament penitenciari permet que els independentistes que estan complint penes de presó puguin contribuir amb una feina a la reinserció social que ja han començat a la presó.

Es dona la circumstància, però, que en la sentència se'ls aplica la inhabilitació absoluta, per la qual cosa no poden treballar en el sector públic. Per la qual cosa l'opció que els queda és en el sector privat, una possibilitat que ja preveuen Joaquim Forn o Josep Rull.

Les defenses i els familiars dels líders independentistes empresonats han dit que de moment no hi ha cap oferta ni cap proposta en ferm damunt la taula, i que serien més ells els que piquen portes a la recerca d'una feina.

En aquest context hi ha altres alternatives possibles, com la de fer tasques de cura de familiars grans o voluntariat. Aquestes serien unes opcions que uns quants dels presos preveuen, perquè ni l'edat ni les circumstàncies personals de cada un són les mateixes.

En funció de la classificació que els puguin donar, també els permetria buscar els primers permisos ordinaris, que no els calen justificar per una urgència familiar o personal. Perquè es doni aquest suposat cal que el pres hagi complert una quarta part de la pena, que en el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart es compleix a mitjans de gener.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides