PSOE i ERC avancen en la negociació, però encara sense ‘fumata blanca’

Els negociadors es tornaran a reunir el 10 de desembre
Reunió negociadors d'Esquerra i PSOE

Poques hores després de la sessió constitutiva del Congrés, el PSOE i Esquerra s'han tornat a reunir per intentar desbloquejar la investidura de Pedro Sánchez. En acabar la reunió, les delegacions dels socialistes i els republicans han emès un comunicat conjunt en què coincideixen que a Catalunya hi ha "un conflicte polític" i que cal "resoldre'l políticament".

En el comunicat, molt breu, els dos partits constaten que tenen "una sensibilitat social compartida" en la recuperació de drets civils, laborals i socials.

Els equips negociadors dels dos partits són els mateixos que en l'anterior reunió: Marta Vilalta, Gabriel Rufián i Josep Maria Jové, per part dels republicans; i José Luis Ábalos, Adriana Lastra i Salvador Illa per part socialista.

Després de la reunió de dijous de la setmana passada, els equips negociadors han reprès el diàleg l'endemà que Sánchez deixés la porta oberta a una investidura al gener. El PSOE arriba a la trobada assumint que Esquerra té menys pressa que ells per arribar a un acord.

La trobada ha començat poc abans de les sis de la tarda, quan ha arribat Lastra de l'hospital, després d'un caiguda al Congrés. Els negociadors es tornaran a reunir el 10 de desembre.

D'altra banda, la reunió entre el PSOE i JxCat,  programada per abans de la republicana, s'ha hagut d'ajornar perquè la portaveu socialista, Adriana Lastra, encara era a l'hospital.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides