La por a l’extrema dreta aboca a Sánchez i Iglesias a un govern de coalició

Reprodueix vídeo

Amb poc més de 24 hores de negociació, i poc menys de dos dies des que es van conèixer els resultats electorals del 10-N, el PSOE i Unides Podem han signat un preacord per formar un govern de coalició que governi Espanya durant els pròxims quatre anys.

Sobre dos quarts de tres de la tarda, el líder socialista Pedro Sánchez i el d'Unides Podem, Pablo Iglesias, han escenificat la signatura d'un preacord amb el que les dues formacions concretaran en les pròximes setmanes el nou "govern progressista" de l'Estat.

A l'acord han arribat les dues formacions d'esquerres amb la intenció que sigui una "vacuna contra l'extrema dreta", segons paraules textuals de Pablo Iglesias, un acord que en paraules de Sánchez ha de servir per als pròxims quatre anys de legislatura.

Tant Sánchez com Iglesias han insistit que la distribució de càrrecs pel pròxim govern no se sabrà fins més endavant, com a mínim fins després del debat d'investidura.

Al llarg de la compareixença que no ha durat gairebé ni deu minuts, han sovintejat les mostres de complicitat entre els dos líders polítics, veient-se un bon nombre d'encaixades de mans i fins i tot una abraçada.

El preacord contempla diferents línies de treball prioritàries, entre les quals hi ha la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica, polítiques feministes, ampliació dels drets social, combatre la precarietat i la desocupació, els serveis públics i el sistema de pensions, o el dret a l'habitatge.

Pel que fa al conflicte polític entre l'administració de l'Estat i l'administració catalana, amb el preacord entre socialistes i morats es busca garantir la convivència a Catalunya i la normalització de la vida política treballant pel diàleg i enfortir l'Estat de les autonomies.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Feu un comentari