Cau la participació quatre punts i mig

Això no obstant, la xifra de mobilització de votants continua sent una de les més altes dels últims anys
Eleccions generals del 10-N

La participació en les eleccions del 10-N a les sis de la tarda ha caigut quatre punts i mig a Catalunya (59,75%) respecte a els darrers comicis del 28-A, en què la mobilització de votants va batre rècords arribant al 64,15%. Al conjunt de l'Estat, la caiguda de la participació ha estat menys acusada, però la participació és menor: amb un 56,79% s'ha desplomat de més de tres punts respecte al 60,46% del 28-A.

Amb tot, la xifra de mobilització de votants continua sent una de les més altes dels últims anys després de les dades rècord del 28-A.La participació en les eleccions del 28-A es va disparar respecte als comicis del 2016 i va batre rècords: va créixer més d'onze punts a Catalunya i prop de cinc a Espanya.

El caràcter extraordinari de les eleccions del 28-A, convocades per Pedro Sánchez, només deu mesos després d'arribar a la Moncloa gràcies a una moció de censura que va sentenciar el govern del PP, va promoure aleshores una àmplia mobilització dels votants.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides