Cau la participació en unes eleccions generals, de moment, tranquil·les

A les dues del migdia havia votat un 40,5% a Catalunya i un 37,8% en el conjunt d'Espanya
Eleccions generals del 10 N

Com apuntaven les previsions, la participació cau amb relació al rècord històric de les darreres, les del 28-A. A les dues del migdia havia votat un 40,5% a Catalunya, un 2,9% menys que en les anteriors eleccions del 28 d'abril; en el conjunt d'Espanya ho ha fet un 37,8%, un 3,6% menys.

L'abril passat es van donar unes dades de participació històriques a Catalunya. Un 77% dels catalans van anar a les urnes i l'índex de participació va superar en 14 punts el del 2016 (63,4%). Va ser la segona participació més alta en unes eleccions en democràcia, només per sota de les eleccions del 1982, quan es va arribar al 80,8%.

A Espanya, la participació a l'abril es va quedar en el 75%, vuit punts per sobre del 2016, les cinquenes amb més concurrència des de 1977.

La incògnita d'aquesta jornada és principalment la participació. Abans ja s'havia fet pública una primera dada en aquest sentit que indicaria que la tendència ha canviat: el vot per correu ha caigut gairebé un 27% respecte al 28 d'abril. Les peticions de vot per correu tramitades han estat 986.446.

Aquestes primeres dades fan preveure una participació més baixa que afectarà el resultat electoral final. Això sí, de moment la jornada electoral s'està desenvolupant amb tranquil·litat, tot i l'ampli desplegament policial, especialment a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides