Sánchez crispa els fiscals per insinuar que segueixen les seves ordres

Critiquen que el president en funcions posi en dubte la seva independència en el cas de Puigdemont
Pedro Sánchez

El president del Govern en funcions i candidat socialista a les eleccions, Pedro Sánchez, ha donat per fet aquest dimecres que la Fiscalia depèn del poder executiu. En una entrevista a RNE, Sánchez ha estat preguntat per la promesa que va llançar en el debat de dilluns que el Govern portarà a Espanya de l'expresident català Carles Puigdemont, a Bèlgica des d'octubre de 2017.

Les paraules de Sánchez han causat irritació a les associacions de fiscals, que insisteixen en la seva independència. Fonts fiscals consideren a més que aquestes manifestacions dificultaran el lliurament de l'expresident a "l'abocar ombres de sospita d'interferència del poder executiu" sobre la Fiscalia.

L'Associació de Fiscals, majoritària entre els 2.500 membres del ministeri públic ha lamentat en un comunicat "el desconeixement de les funcions conferides al ministeri fiscal per part de qui fa aquestes manifestacions, que no s'ajusten a la realitat i generen en la ciutadania una confusió inacceptable". La Fiscalia "és independent i només depèn de la legalitat", i "no compleix ordres de Govern", insisteix el comunicat.

La Unió Progressista de Fiscals (UPF) ha recordat també, en un missatge a Twitter, que "el Ministeri Fiscal és autònom del Govern, de qualsevol Govern i aquest no pot donar ordres a la fiscal general, que quedi clar".

L'Associació Professional Independent de Fiscals també ha criticat les paraules del president en funcions: "Sánchez s'equivoca. No pot donar cap ordre al fiscal, d'acord amb la llei: article 8 de l'Estatut del ministeri fiscal. Potser vol dir saltant-se la llei, però això és una altra història", ha escrit aquesta associació a Twitter.

El president en funcions, també a la xarxa social Twitter, ha matisat les seves paraules: "Ningú està per sobre de la llei. Puigdemont és un pròfug de la Justícia. Treballarem perquè el sistema judicial espanyol, amb totes les seves garanties, pugui jutjar-lo amb imparcialitat".

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari