Puigdemont pregunta a Sánchez: “Vostè em vol segrestar?”

El president en funcions va prometre en el debat electoral que portaria l'expresident a Espanya
Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha respost al president en funcions del Govern espanyol, Pedro Sánchez, després que aquest prometés en el debat electoral d'ahir que portaria de tornada a Espanya a l'expresident perquè "rendeixi comptes davant la Justícia espanyola".

Ho ha fet a través d'un breu vídeo gravat a la seva residència belga de Waterloo i en termes molt durs, arribant a preguntar-li al president en funcions si la seva intenció és segrestar-lo.

Puigdemont ha assegurat que només hi ha "dues maneres" perquè Sánchez compleixi la seva promesa: "Totes dues són contràries al dret de la Unió Europea i de la democràcia". Per l'expresident català, la primera passaria perquè Sánchez prengués en Consell de Ministres "les decisions que en una democràcia consolidada només pot prendre el poder judicial". "Si vostè volgués i respectés la Constitució que tant diu defensar, això no ho pot fer", sentencia.

Però és més dur encara amb el secretari general del PSOE en la segona de les opcions. "L'altra opció és practicar el mateix que un ministre i altres dirigents del seu partit ja van practicar en el passat i que vostè segurament justifica: el segrest de persones", etziba l'expresident, en el que sembla ser una al·lusió al cas dels GAL. I conclou: "Vostè em vol segrestar, senyor Sánchez?".

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari