L’Ajuntament demana a la policia que tregui la comissaria de Via Laietana

Diu que l'espai que ocupa no és "idoni" i avança la idea de traslladar-lo a un indret més oportú
Barcelona demana traslladar la comissaria de Via Laietana

El regidor de Ciutat Vella i Memòria Democràtica de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Rabassa, ha enviat una carta al cap de la policia espanyola a Catalunya per demanar-li "iniciar un diàleg" sobre el futur de la prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana.

Rabassa expressa el seu "convenciment" que l'espai on s'ubica no és "idoni" i avança la idea de traslladar la prefectura a un altre indret. El regidor de BComú ho assegura en l'últim paràgraf d'una carta en què es queixa pel fet que els carrers més pròxims a l'edifici estiguin "ocupats intensivament per les forces policials". En aquest sentit, els demana que les tanques es retirin "com més aviat millor" i els carrers deixin d'estar tancats.

En la carta, el regidor explica que les seves peticions s'originen per les queixes d'alguns veïns perquè els carrers on viuen -Tomàs Mieres i Julià Portet- estan actualment tancats al trànsit i amb entrades i sortides custodiades per la Policia Nacional.

Durant el passat mandat també hi va haver tensions sobre aquesta comissaria, després que l'Ajuntament instal·lés al seu davant un plafó on recordava les persones que havien estat torturades durant el franquisme en aquelles dependències policials. El plafó ha estat sabotejat sistemàticament des que va ser inaugurat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides