Sánchez treu pit pel trasllat de Franco

"Més que un anacronisme, era un greuge", afirma
Pedro Sánchez

El president espanyol en funcions treu pit després de l'exhumació de Franco del Valle de los Caídos i defensa que ha estat una decisió a favor de la democràcia. Després de les crítiques que ha rebut de banda i banda de l'arc parlamentari sobre el fet que l'exhumació s'hagi fet en període de precampanya electoral, Sánchez s'ha felicitat per la decisió.

"Avui Espanya compleix amb si mateixa", s'ha felicitat Sánchez. "Amb aquesta decisió es posa fi a un afront moral, com és l'enaltiment de la figura d'un dictador en un espai públic. Es dona un pas més en la reconciliació, que només pot descansar en la democràcia i en la llibertat que tots compartim. I la nostra democràcia es prestigia, no solament davant dels nostres ulls sinó també davant els ulls del món", ha celebrat el president. "L'homenatge públic al dictador era, més que un anacronisme i una anomalia, un greuge a la nostra pròpia democràcia", ha assegurat.

D'altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, també celebra que, per fi, s'hagi tret el cos de Franco del Valle de los Caídos, però considera que no n'hi ha prou i reclama al govern espanyol una condemna ferma del franquisme.

JxCat, ERC i Bildu consideren que avui s'ha exaltat la figura de Franco, i per això han registrat una proposta perquè la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, doni explicacions. Creuen que la concentració d'ultradreta que s'ha viscut a les portes del cementiri de Mingorrubio va en contra de la Llei de la Memòria Històrica i demanen que el govern espanyol prengui mesures davant dels actes d'exaltació del franquisme.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides