El govern evita criticar el col·lapse del Prat

Budó assegura que no coneixien els plans de Tsunami Democràtic
La consellera Budó
La consellera Budó

"Compartim que la gent es rebel·li", "comprenem i compartim la ràbia de la gent", i "les accions de la gent", ha manifestat la consellera i portaveu del govern català, Meritxell Budó, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu, l'endemà que es publiqués la sentència del Tribunal Suprem contra dotze dirigents del procés. Sobre les intencions de la campanya del Tsunami Democràtic per concentrar gent a l'aeroport del Prat, ha assegurat que el govern "no les coneixia".

Budó, que ha descrit les mobilitzacions com a cíviques i pacífiques en general, ha afegit que "hi va haver accidents o incidents puntuals, però no permetem que això enterboleixi la resposta massiva i pacífica". A banda d'evitar l'autocrítica, ha indicat que les imatges de l'ús de la força policial s'estan investigant, i ha reclamat "prudència".

Preguntada per com pot el govern compatibilitzar el suport a mobilitzacions com les que van afectar l'aeroport del Prat amb l'obligació de garantir l'ordre públic, ha admès l'existència d'una contradicció i s'ha referit a una necessitat de compatibilitzar les manifestacions que ells han encoratjat amb la tasca dels Mossos. Pel que fa a la valoració dels fets de l'aeroport, ha expressat "respecte", i ha afirmat que els Mossos s'hi van desplegar per protegir els manifestants de la possible comissió d'un delicte de sedició amb una eventual ocupació de les pistes.

Quant a la reacció governamental a la sentència, la consellera ha anunciat que el president Quim Torra enviarà cartes als presidents i primers ministres dels estats membres de la Unió Europea, el G-20 i EFTA, que el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, es comunicarà amb ministres d'Exteriors i farà "una gira" per difondre la posició del govern sobre la sentència, i que l'agenda dels membres de l'executiu queda cancel·lada almenys fins al ple parlamentari de dijous, amb l'única excepció dels actes de rebuig a la sentència.

Així mateix, Budó ha dit que resten pendents de decidir accions governamentals de reacció a la sentència, i que fan partícips de les decisions als dirigents del procés condemnats, als quals visitaran a les presons aquest dimarts, segons ha anunciat.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari