El prior del Valle de los Caídos es nega a exhumar a Franco

El Vaticà podria decidir la seva substitució o bé la intervenció de la Basílica

El prior de l’Abadia del Valle de los Caídos, el benedictí Santiago Cantera, ha advertit al Govern que prohibirà l'exhumació de Francisco Franco, a pesar de que el Tribunal Suprem així ho ha ordenat.

En una carta enviada a la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, assegura que “l’abadia no autoritza l'accés a la basílica amb la finalitat d'accedir a una sepultura”.

Per a aquest prior, i malgrat la resolució del Tribunal Suprem i del suport del Vaticà a la proposta del Govern espanyol de traslladar el fèretre amb les restes del dictador fora del Valle de los Caídos, la sentència dels tribunals “no resol al·legacions”, entre les quals destaca la “vulneració de la llibertat religiosa” i que no comptaria amb la “preceptiva autorització eclesiàstica”.

La postura d'aquest monjo, de la mateixa comunitat que Montserrat, es basa en raons polítiques (va ser candidat de Falange en els anys 90), sentimentals (va prometre als descendents de Franco que no ho consentiria) i religioses (creu que l'exhumació vulneraria els acords Església-Estat).

L'única persona que podria fer-li canviar d'opinió seria el Papa Francesc. Així, el Vaticà podria decidir la seva expulsió o bé la intervenció de la Basílica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari