Borrell rep el vistiplau de l’Eurocambra

Ampli suport al ministre d'Afers Exteriors perquè esdevingui cap de la diplomàcia comunitària
Josep Borrell, en la Eurocámara
Josep Borrell, en la Eurocámara

El català Josep Borrell, ministre d'Afers Exteriors en funcions, ha rebut un ampli suport del Parlament Europeu, per sobre dels dos terços necessaris a la cambra comunitària, per ser nomenat Alt Representant de la Unió Europea per a la Política Exterior i de Seguretat Comuna, així com vicepresident de la Comissió Europea, un càrrec per al qual va ser designat pels estats membres el passat mes de juliol.

Només el grup Identitat i Democràcia, del qual formen part les formacions d'ultradreta que encapçalen Matteo Salvini i Marine Le Pen, han votat en contra del nomenament de Borrell com a nou Mr. PESC. Després de superar l'examen, està previst que el titular d'Exteriors espanyol comenci el seu mandat de cinc anys aquest 1 de novembre, però abans ha de rebre, el pròxim dia 23, el vistiplau de l'Europarlament en una votació conjunta sobre l'equip que presenta la presidenta electa de la Comissió Europea, l'alemanya Ursula von der Leyen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides