Com paeixen Boya i Fachin el fet de quedar fora de les llistes electorals?

Mireia Boya, en TV3
Mireia Boya, en TV3

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya i l'exdiputat dels comuns i exlíder de Podem Albano Dante Fachin, dos processistes mediàtics, mantenen una sintonia evident però han reaccionat públicament de manera molt diferent quan s'han vist apartats de les llistes de les pròximes eleccions generals.

Fachin ha tingut més temps per pair-ho des que va constatar que no naixeria el seu front unitari. També va transcendir que Poble Lliure va oferir a Boya el lideratge d'un nou Front Republicà, la candidatura que l'exlíder de Podem va encapçalar l'abril, una possibilitat que després s'ha esvaït, juntament amb les possibilitats de Boya, quan la CUP ha optat per presentar-se per primer cop al Congrés i al Senat.

Fachin ha reaccionat de manera expansiva, i no només a Twitter. En particular, ha dedicat bona part d'un article publicat a El Món a combatre la idea que el seu interès per la política es limiti a "la pagueta", una explicació que considera "reaccionària".

Hi assegura que va rebutjar dos cops ser candidat d'ERC i un de JxCat, i seguidament respon les crítiques que va rebre en anunciar que votarà el qui va ser el seu número 5 al Front Republicà, Roger Español, que es presenta amb JxCat, motiu pel qual li recorden les seves escomeses contra Convergència, partit predecessor de JxCat.

Sobre això, acaba donant per bones les contradiccions "que s'ha hagut d'empassar l'esquerra independentista" -inclosa l'abraçada de David Fernàndez a Artur Mas- perquè, si no, "mai hauríem arribat a veure l'1-O". Per defensar Español, argumenta, per exemple, que "qui vulgui fer polítiques d'esquerres al Senat espanyol o s'ha begut l'enteniment o fa trampes".

L'exdiputat dels comuns ubica l'origen de les crítiques que el relacionen ara amb els convergents a una "esquerra espanyolista" que "fa molts anys que diuen que si «la burgesia catalana», que si «Puchol» i que si «el procés és cosa de los ricos». I ho diuen sense despentinar-se mentre governen comunitats i ajuntaments amb el PSOE del GAL i la corrupció sistèmica".

Per la seva part, Boya s'ha caracteritzat per la manca de comentaris sobre la seva exclusió de les llistes cupaires. Sí que hi figura un dels principals noms de Poble Lliure, el també exdiputat Albert Botran, el qual es manté en el secretariat del partit -l'executiva-, que Boya va abandonar el març denunciant que una persona -que no va identificar- l'agredia psicològicament.

El passat dia 4, això sí, Boya va piular el que molts han interpretat com un comentari sobre les llistes cupaires: "Oportunitat de fer les coses millor perduda".

Tots dos, en qualsevol cas, fan l'onada de manera entusiasta a la iniciativa, sense promotor identificat, del Tsunami Democràtic.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari