Torra i Aragonès es reparteixen el discurs de l’1-O

L'executiu català reuneix els seus membres al Palau de la Generalitat per recordar la consulta independentista
Acte per l'1-O al Palau de la Generalitat
Acte per l'1-O al Palau de la Generalitat

Ni per commemorar l'1-O s'ha vist unitat per part dels dos partits, JxCat i ERC, que formen el govern català. Tant és així que en el discurs institucional per commemorar els dos anys des de la consulta independentista de l'1 d'octubre del 2017, Quim Torra i Pere Aragonès han decidit repartir-se el protagonisme del discurs al Palau de la Generalitat.

El text llegit a dues veus portava per títol "Compromís Primer d'Octubre", i una primera part ha estat llegida pel vicepresident Pere Aragonès, per part d'ERC, i l'ha finalitzat el president Quim Torra, en nom de JxCat.

En el seu torn, Aragonès ha afirmat que "el govern de Catalunya afirma que l'esperit d'aquell dia (…), és l'esperit amb què haurem d'encarar els desafiaments del futur i sobretot en aquest camí cap a la República catalana que serà inevitable i que volem construir amb i per a tothom".

Al seu torn, Torra ha afirmat que l'1-O "la societat catalana es va apoderar i va plantar cara a la barbàrie", afegint que "la societat catalana, com a dipositària dels drets civils i polítics, va defensar-los assumint totes les conseqüències, essent colpejada i agredida per les forces enviades pel Govern espanyol". Torra ha assegurat que "el govern es compromet amb la radicalitat democràtica".

Torra també ha afirmat que el govern català "es compromet a avançar sense excuses cap a la República Catalana, perquè sigui una realitat. Es compromet a persistir fins a aconseguir la llibertat de les preses i els presos polítics i el retorn de les persones exiliades", afegint que "el Govern es compromet a fer aquest camí de l'única manera com sabem i volem: democràticament i pacíficament".

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari