Quin nou partit polític renaixerà a Catalunya?

Marta Pascal
Marta Pascal

Des de l’entorn de Marta Pascal, excoordinadora del PDECat, s’està treballant per la constitució d’una nova formació política que adoptaria les sigles de Partit Nacionalista Català (PNC), a semblança del Partit Nacionalista Basc (PNB). Aquest nou partit acolliria els sectors de l’antiga Convergència que estan descontents i en desacord amb la deriva unilateralista que ha adoptat l’expresident Carles Puigdemont i el cercle de Waterloo.

De fet, les sigles del PNC ja existeixen. Són les hereves del partit que es va crear l’any 1932, a partir d’una escissió d’Esquerra Republicana (ERC). Curiosament, aquest primer PNC era radicalment independentista, ideologia que contrasta amb el catalanisme possibilista que pretén representar aquest nou PNC. En el seu moment, quan era secretari general de Convergència, Miquel Roca ja va intentar, sense èxit, rebatejar el partit fundat per Jordi Pujol amb les sigles PNC. Aquest mateix nom també va ser considerat en el congrés de refundació de CDC, l’any 2016, però finalment es va adoptar el de PDECat.

En aquest sentit, avui se celebra a Poblet la jornada de reflexió “El país de demà”, en la qual participen destacats exconvergents de línia moderada, com Marta Pascal, Carles CampuzanoLluís Recoder. Aquest think tank podria convertir-se en la plataforma de llançament del nou PNC, que també aspira a aplegar persones d’altres procedències polítiques. Entre els participants en els treballs preparatoris d’“El país de demà” també hi ha els exsocialistes Jordi William Carnes i Albert Batlle.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides