Jordi Cuixart: “Em sotmeto al compliment íntegre de la condemna”

El líder d'Òmnium assegura que "estem en un escenari de lluita antifranquista"
J. Cuixart
J. Cuixart

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, afirma que "jo d'entrada no he signat el programa individual de tractament, i això d'entrada implica que no em podré acollir a permisos, i que em sotmeto al compliment íntegre de la condemna", per afegir "mai faré cap retret a ningú que opti per qualsevol altra opció".

Cuixart, en una entrevista transcrita a Catalunya Ràdio, afirma que després de la sentència exigiran l'amnistia dels líders independentistes, assegurant que "des d'Òmnium no demanarem cap indult. L'amnistia és el reconeixement per part de l'Estat que assumeix que els actes pels quals ets a la presó no són delicte i per tant la teva presó és injusta i injustificada".

El líder d'Òmnium, que està a l'espera de la sentència del Tribunal Suprem pel judici de l'1-O, assegura que "entrem en un escenari de lluita antifranquista" i que per tant "entrem en una etapa de resistència antifranquista". Aquí Cuixart diu que "la resposta a la sentència ha de ser un fax al rei amb els noms dels propers empresonats, perquè ho tornarem a fer".

Sobre la malmesa unitat de l'independentisme i la necessitat d'una resposta unitària liderada per les institucions catalanes davant una sentència condemnatòria, Cuixart afirma que "això no es resol amb una foto, que quedi clar, seria una falta de respecte si no fóssim capaços de donar una resposta política. Si tot el que surt és parlar d'unitat per no fer-la, parlar de govern de concentració i d'eleccions, no hauran estat a l'altura i la societat els passarà per sobre".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides