Bargalló aposta per una qüestió de confiança si el pressupost no s’aprova

El conseller d'Educació veu "insostenible" per a les escoles una altra pròrroga dels comptes
Josep Bargalló
Josep Bargalló

Qüestió de confiança però no eleccions. Aquesta és l'opció que ha defensat a Catalunya Ràdio el conseller d'Educació, Josep Bargalló, si el govern de la Generalitat no aconsegueix aprovar els pressupostos.

Preguntat per si després de la sentència de l'1-O el president Quim Torra hauria de convocar eleccions, Bargalló ha respost que "tot govern té l'obligació d'acabar la seva legislatura" i s'ha mostrat més preocupat pel fet de no tenir pressupostos, una realitat que jutjat "insostenible" per al sistema educatiu.

En cas que no sigui possible aprovar els comptes, troba que s'hauria de plantejar una qüestió de confiança al Parlament, ja que per a ell no poden continuar sense presentar un nou pressupost, una situació en la qual ha destacat que també es troben el govern d'Espanya i l'Ajuntament de Barcelona.

Ha alertat, així mateix, que una nova pròrroga pressupostària no tan sols redueix el marge per realitzar noves actuacions a la seva conselleria, sinó que pot afectar les actuacions que fins ara es realitzaven.

D'altra banda, ha desacreditat l'estudi elaborat per la Plataforma per la Llengua als patis de les escoles en afirmar que no té prou rigor científic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides